четвер, 2 лютого 2017 р.

Ми пишаємось нашим земляком

2 лютого 2017 року відбувся 80-річний ювілей нашого вчителя-земляка - Олександра Антоновича Захаренка. Учні нашого класу відвідали концерт "Запалює той, хто сам горить" присвячений цій даті. 

 Олександр Антонович Захаренко народився 2 лютого 1937 р. в м. Кам'янка Кам'янського району Черкаської області в сім'ї службовця. Високий рівень мовнокомунікативної компетенції О. А. Захаренка дає підстави надати йому статус сильної мовної особистості, що, безумовно, заслуговує наслідування. Його праці — це своєрідна екологія душі, благодатний матеріал для наукових студій сучасної молоді. У педагогічній спадщині Олександра Антоновича Захаренка багато ідей, які нам ще потрібно належно осмислити й розвинути. Це й ідеї української народної педагогіки, нової гуманної педагогічної культури, і педагогіки творчої праці, родинно-шкільних оздоровчих, трудових традицій, педагогіки милосердя тощо. 
За цей період Олександру Антоновичу вдалося втілити в життя багато педагогічних ідей, які мали статус новаторських. Він створив нову систему громадянського, сімейного та трудового виховання, на практиці реалізував ідею школи-родини, школи, життя якої тісно перепліталося з життям села, його історією. Пошукова робота учнів спрямовувалася на дослідження родоводу і результатом цієї роботи стала «Енциклопедія шкільного роду» (в 4-х томах), видана у 2000 році. 
 


«Якщо хочеш змінити світ на краще, зберегти його чисту красу, незайману святість, починай це робити з себе! І не завтра, а сьогодні, з цієї хвилини!»

Немає коментарів:

Дописати коментар